שמים סוף לשתיקה: נשים, נערות, גברים, נערים וילדים יכולים ליפול קורבן להתעללות ותקיפה מינית.
רק לאחרונה ממצאי דו"ח ראשון מסוגו שחובר ביוזמת ארגון בזכות - המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלות ואיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בישראל העלה כי שליש עד מחצית מהמאושפזים והמטופלים במרפאות בריאות הנפש ובבתי החולים הפסיכיאטריים ברחבי הארץ חוו פגיעה מינית בילדות או בבגרות. אלא, שרק החודש נודע כי ארבע מסגרות פסיכיאטריות ברחבי הארץ, המיועדות לטיפול בנפגעות תקיפה מינית, נתונות בסכנת סגירה לאחר שלא הוקצה להן תקציב לשנה הבאה - כ-700 אלף שקלים בסך הכול.
 |
גלית גוטמן |
על רקע הנתונים האלה מיותר לציין עד כמה מהותית וחשובה היא פעילותו של
איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית. האיגוד, נוסד בשנת 1990 כארגון גג, המאגד תחתיו תשעה מרכזי סיוע מקומיים, וזהו למעשה הארגון היחיד בארץ שמטרתו המרכזית היא מאבק באלימות מינית.
ב-25 בנובמבר יציין העולם את יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים. במסגרת ההכרזה על יום המאבק, קרא האו"ם בהחלטה 54/134 לממשלות העולם לארגן פעילויות להעלאת המודעות הציבורית לסוגיית האלימות נגד הנשים בחברה. זאת כל עוד נשים בכל רחבי העולם הן קורבנות לאונס, לאלימות במשפחה, להטרדה מינית ולעוד סוגים של אלימות נגד נשים. הצורך ביום להעלאת המודעות נובע מכך שלרוב הנתונים האמתיים על אודות היקף האלימות נגד הנשים אינם גלויים לציבור, וחלקם אף אינם מדווחים לרשויות. בישראל בעשור האחרון מתרחשות סביב יום זה צעדות שאותן מובילים מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית. התאריך נקבע ל-25 בנובמבר לציון רצח האחיות מיראבאל, שלוש פעילות פוליטיות ברפובליקה הדומיניקנית שנרצחו בשנת 1960 בהוראת הדיקטטור רפאל טרוחיו.
 |
דורון מטלון |
גם השנה בחרה
רשת התכשיטים מגנוליה לפעול למען נפגעות תקיפה מינית ובשיתוף פעולה עם איגוד מרכזי הסיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית היא מציעה החל מאתמול (ב') ועד ל-14 לדצמבר לרכוש בנקודות המכירה של הרשת את שרשרת הכנפיים.
השרשרת הושקה אמש (ב') בגלריית דובנוב בתל אביב, כשהאורחות המוזמנות ענדו אותה ובמקום גם הוצבו מיצגים של כנפיים להעברת המסר של התקווה והחופש. בין המפורסמות שהגיעו לתמוך במיזם: גלית גוטמן, אורנה בנאי, עדי שילון, כוכבות "מטומטמת" בת חן סבג ורותי אסרסאי, שיר מורנו ההריונית, לירון רביבו, סנדי בר, רובי פורת שובל ופרזנטורית המותג דורון מטלון. השרשרת עשויה מציפוי זהב, ומסמלת מוטיב חופש, תקווה, כוח וחזון ועלותה 49 שקלים בלבד. הרווחים ממכירותיה יוקדשו במלואם לתרומה לאיגוד מרכזי הסיוע.
 |
רותי אסרסאי |
"בשנה האחרונה אנו עדות לתחילתו של שינוי חברתי – נשים רבות מפסיקות לשתוק, מפסיקות להסתיר – הן יוצאות ומספרות את סיפורן ולכך משמעות עצומה", מסרה אורית סוליציאנו מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית. "שרשרת הכנפיים מסמלת את הרצון של נשים רבות לא לפחד ולהתכנס – אלא דווקא לפרוס כנפיים ולפרוץ את חסמי הבושה וההשתקה. זהו מוטיב יפה ואופטימי – ואנו במרכזי הסיוע קוראות לכל אישה הזקוקה לכך לפנות אלינו לסיוע, כפי שעשו בשנה האחרונה 40,000 פונות אל מרכזי הסיוע. אנו מוקירות ומעריכות את חברת מגנוליה על התגייסותה ותמיכתה בנושא חשוב זה".